OM BEHANDLINGEN

Lipocryolysis är en teknik som gör det möjligt att reducera lokala fettdepåer utan behov av kirurgi. Metoden är vetenskapligt bevisad för permanent reducering av fettvävnad som inte reagerar på kost och träning.

Behandlingen innebär att ett munstycke placeras på det önskade området och sugs fast med hjälp av ett vakuum. Det utvalda området kyls sedan ner för att komma åt den subkutana vävnaden, dvs fettcellerna. Fettcellerna elimineras genom kristallisering, följt av celldöd och cellupplösning.

Varje behandling pågår mellan 20-34 minuter beroende på fettvävnadens tjocklek. Metoden är inte smärtsam men en lätt spänning uppstår i närheten av det behandlade området på grund av vakuumeffekten och även en intensiv lokal kyla, främst i början av behandlingen.

Vilka områden kan behandlas?

Lipocryo är speciellt lämpligt för lokala fettdepåer, alltså inte för personer med allmän fetma. Områden som är ideala att behandla är t ex buk, flanker, rygg, armar, dvs gäddhäng, kärlekshandtag eller ridbyxlår. 

Hur många behandlingar behövs?

Fettvävnadens storlek i kombination med den önskade minskningen avgör hur många behandlingar som krävs. Normalt behandlas samma område mellan 1-3 gånger. För att kroppen ska hinna transportera bort de eliminerade fettcellerna så bör man vänta 5-6 veckor innan man behandlar samma område igen. 

Vad kan jag uppnå med behandlingen?

Behandlingen resulterar i en märkbar och naturlig minskning av fettvävnad utan att traumatisera kroppen på samma sätt som vid en operation och utan att skada intilliggande vävnad som kan uppstå vid behandling med radiofrekvenser som fokuserat ultraljud eller med laser.

De fettceller som elimineras genom behandlingen kommer gradvis att släppa lipider först innan de slutligen helt tas upp av kroppens naturliga ämnesomsättning. Borttagna fettceller återkommer inte.


PRISLISTA

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss gärna för att boka din behandling. Vi finns tillgängliga för att svara på alla dina frågor.

Kontaktuppgifter

  • Grimmereds Läkargrupp IPL
    Lergöksgatan 12
    421 50 Västra Frölunda
  • info@iplgrimmered.com
  • 031 – 45 45 35
  • 031 – 45 00 25

För medicinska frågor vänligen ring: 031- 10 15 45. Vi har telefontid mån – tors 8.30 – 9.30.

OBS! Vi kan tyvärr inte ta emot bokningar för medicinsk hudvård via mail. Vänligen ring oss istället.

Öppettider

Måndag 8.00 – 16.00
Tisdag 8.00 – 19.00
Onsdag 8.00 – 16.00
Torsdag 8.00 – 16.00
Fredag Stängt
[]
1 Step 1
Kontakt
Namn
Telefon
Önskat datum för behandlingof appointment
Meddelande
0 / 1000
Previous
Next
powered by FormCraft