OM BEHANDLINGEN

Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals samt ”röd näsa”, grovporighet och rodnader efter acne eller rosacea är ofta kosmetiskt störande. Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea.
IPL-behandling är en ljusbehandling som används för att ta bort ytliga blodkärl och pigmentfläckar i ansiktet. IPL står för intensivt pulserat ljus och är en effektiv metod för att avlägsna ytliga blodkärl och pigmentfläckar i huden. Under behandlingen läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma och omvandlas till värme som gör att kärlen drar ihop sig och pigmenten bleknar. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden. Man får inga sår av behandlingen utan endast en lätt rodnad och värme i huden.

IPL-behandling används även för hudföryngring där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen.

Vilka områden kan behandlas?


· Ansikte/delar av ansikte
· Hals
· Bröst
· Handryggar/armar

Hur många behandlingar behövs?

Behandlingen upprepas med 3-4 veckors intervall. Minst 4 behandlingar är att rekommendera. Antal gånger är förstås beroende på vilka hudförändringar och vilken grad av förändring man har. Efter varje behandling sker en gradvis reduktion av rodnad, brustna kärl, oregelbunden pigmentering, porstorlek och fina linjer. Huden känns också mjukare och får en annan lyster.

Vad kan jag uppnå med behandlingen?

Efter behandlingen kan det uppstå en lätt rodnad som avtar efter någon till några timmar. Ibland uppstår även svullnader, som också försvinner efter något dygn. I vissa fall, speciellt om många kärl behandlats på kinderna, kan svullnaden bli relativt uttalad och sitta kvar i 3-4 dagar innan den försvinner helt. Pigmentfläckar antar övergående en mörkare färg innan de bleknar. Blodkärl kan temporärt bli mer synliga. Hudens eventuella små ”markeringar” kan direkt efter behandling täckas med foundation eller motsvarande.

Solexponering skall undvikas minst 4 veckor före och under behandlingens gång och Brun-utan-solkräm skall ej användas.


PRISLISTA

Kontakta oss

Kontakta oss

Ring oss gärna för att boka din behandling. Vi finns tillgängliga för att svara på alla dina frågor.

Kontaktuppgifter

  • Grimmereds Läkargrupp IPL
    Lergöksgatan 12
    421 50 Västra Frölunda
  • info@iplgrimmered.com
  • 031 – 45 45 35
  • 031 – 45 00 25

För medicinska frågor vänligen ring: 031- 10 15 45. Vi har telefontid mån – tors 8.30 – 9.30.

OBS! Vi kan tyvärr inte ta emot bokningar för medicinsk hudvård via mail. Vänligen ring oss istället.

Öppettider

Måndag 8.00 – 16.00
Tisdag 8.00 – 19.00
Onsdag 8.00 – 16.00
Torsdag 8.00 – 16.00
Fredag Stängt
[]
1 Step 1
Kontakt
Namn
Telefon
Önskat datum för behandlingof appointment
Meddelande
0 / 1000
Previous
Next
powered by FormCraft